#The lake tavern in Karlskoga | dinner

Anno 2004
Book dinner Our menues

dinner with seaview


Restaurant Strandkanten has a wide range of starters, main courses and desserts with drink recommendations.

Starters

CARPACCIO BEETS

Walnut - goat cheese - balsamic vinegar

Recommendation: Franschoek Cellar Rosé 95

139

DUCK LIVER AND PORK LAYER TERLINE

Red onion marmalade - truffle oil - fried levain.

Recommendation: Grace Pinot Gris 155

G M
169

BUTTER FRIED PILGRIM MUSSELS

Artichoke puree - white wine butter sauce - artichoke chips.

Recommendation: 4 cl japanese sake 125

(M)
169

SMALL POTATO CAKE

white fish roe - red onions - smetana

Recommendation: Akarua Brut 115

M
149

Sandwich

Main course

WARM SALAD

Pumpkin, artichoke, endive, kale, arugula pesto, baked brie, cucumber and lemon vinaigrette.

Recommendation: Akarua Sauvignon Blanc 125

M
209

VEAL FILLET

Hasselback's potatoes - foyote sauce - starters

Recommendation: Roca del Crit 149

M
269

PAPPARDELLE WITH BEEF FILLET

Mushroom - chili - garlic

Recommendation: RUA Pinot Noir 135

G M
229

LAMB ROAST STEAK

Roasted carrot puree, risotto with chevré, red wine sauce

Recommendation: Rignana Chianti Classico 175

(M)
229

SAFFRON SCENTED FISH & SHELLFISH STEW

Garlic bread

Recommendation: St. Anneberg Gleisweiler Hölle 135

(G) M
249

FISH OF THE EVENING

Ask the staff what is served

Recommendation: Bellingham The Bernard Series 155

0

BURGER

Pickled red onion - tomato - salad - bacon - cheese - truffle mayonnaise - fries

Recommendation: Alasia Barbaresco 155

G
189

CALVADOS ROAST PHEASANT

Fried potato bed, cherry and apple jam, port wine sauce, primroses

Recommendation:

(M)
295

Desserts

BAILEYS PRALINE

Homemade
M

40

COFFEE BRULEÈ

Vanilla ice cream
M

139

COLA DONUT

Filled with caramel sauce and salted caramel ice cream
G M

139

CHOCOLATE PANNACOTTA

Caramel sauce - raspberry compote
M

129

VANILLA PARFAIT

Warm gooseberries
M

129

Name Type Country Info Bottle / glass
Budvar

89 /

Eriksberg

89 /

Bischops Finger Ale

95 /

TT Mellanöl

69 /

Weihenstephaner Hefeweissbier

89 /

Wermlands SWIPA

79 /

Wermlands IPA

69 /

Wermlands Lager

69 /

Corona

79 /

Galicia glutenfri öl

69 /

Namn Druva Land Info Flaska / glas
LES OLIVIERS

Husets röda

375 / 85

Gran Coronas Cabernet Sauvignon

495 / 99

Tabali Syrah

495 / 99

Alasia Barbaresco

695 / 155

RUA Pinot Noir

575 / 135

Rignana Chianti Classico

785 / 175

Namn Druva Land Info Flaska / glas
LES OLIVIERS

Husets vita

375 / 85

Grace Pinot Gris

695 / 155

Akarua Sauvignon Blanc

565 / 125

Bellingham Chenin Blanc

695 / 155

St.Annaberg Riesling

575 / 135

Strehn Chardonnay

525 / 125

Namn Druva Land Info Flaska / glas
Cava

425 / 95

Roséprosecco

425 / 95

Akarua Brut

695 / 115

De Lozy Blanc de Noir Champagne

995 /

Namn Typ Land Info Flaska / glas
Jim Beam

Bourbon

USA

tydlig karaktär av kolade ekfat, inslag av örter, mörk choklad, nötter

16 /

The Famous Grouse

Blended

Skottland

Maltig smak med inslag av fat, örter, honung och vanilj. Ton av rök.

20 /

Jameson

Blended

Irland

Fruktig smak med inslag av fat, apelsinmarmelad, vanilj, gula päron och honung.

20 /

Glenmorangie 10 years

Single Malt

Skottland

Nyanserad, maltig smak med fatkaraktär, inslag av apelsin, honung, gräs, vanilj och nougat.

22 /

Glenmorangie Quinta Ruban

Single Malt

Skottland

Söt och tjock med nyanser av kornsocker, spannmål, saftiga frukter och bär

32 /

Highland Park 12 years

Single Malt

Skottland

Nyanserad, maltig, rökig doft med fatkaraktär

24 /

Talisker 10 years

Single Malt

Skottland

Komplex, påtagligt rökig doft med fatkaraktär. - Highlands, Islands, Isle of Skye

26 /

The Macallan

Single Malt

Skottland

Mild smak av nöt och mandel. Även apelsin och en hint av lakrits

26 /

Oban 14

Single Malt

Skottland

Elegant doft med inslag av ljunghonung & pomerans. Western Highlands

32 /

Lagavulin 16

Single Malt

Skottland

Komplex, maltig, påtagligt rökig doft. Islay

34 /

Makers Mark

Bourbon

USA

Smakrik, fruktig whiskey med tydlig karaktär av kolade ekfat, inslag av vanilj, torkad frukt, knäck och pomerans.

24 /



Book dinner

Fill in the form to send a booking request and we will get back to you with a confirmation. Phone booking: +46 586 567 80

Ser bra ut!


Våra menyer