Strandkantens middag
Våra rekommenderade 3-rätters menyer
Menypaket 1 (3-rätters 570)
Förrätt: LÖJROM - Chips - Rödlök - Hemgjord färskost. (Rekommendation: Akarua Brut)Varmrätt: RÖDING- brynt smörsås-Potatispuré-bakad fänkål (Grace Pinot Gris)
Dessert: BROWNIE- Sockerrostade hasselnötter - mandlar - chokladsås med romsmak - hasselnötsglass. (Potzingers TBA)
Vinpaket 355 kr
Menypaket 2 (3-rätters 545)
Förrätt: GRILLAD VIT SPARRIS - Serveras med en varmslagen gräslökshollandaise. (Franschoek Cellar Rosé)Varmrätt: KALVYTTERFILÉ- Hasselbackspotatis - foyotsås - primörer (Roca del Crit)
Dessert: RABARBER MOUSSE- Colaflarn - italiensk maräng - kanderade rabarber (Potzingers TBA)
Vinpaket 359 kr
English menu
Tilltugg
SMÖRSTEKT VITLÖKSBRÖD | 59 |
CHIPS & DIPP | 69 |
ÖLKORV | 59 |
Förrätter
SOTAD GÖSRostad blomkålspuré - vitvinsmörsås - picklad rädisa. Rekommendation: Strehn Chardonnay |
139 mjölk |
LÖJROMChips - Rödlök - Hemgjord färskost. Rekommendation: Akarua Brut |
169 mjölk |
GRILLAD VIT SPARRISServeras med en varmslagen gräslökshollandaise. Rekommendation: St. Annaberg Riesling |
159 mjölk, ägg |
SMÖRREBRÖDOxfilé - friterad schalottenlök - inlagd rödbeta - senaps och rosépepparemulsion. Rekommendation: Grace Pinot Gris |
159 mjölk, gluten |
Smörgåsar
STRANDKANTENS GIGANTISKA SKALDJURS SMÖRGÅSRostat surdegsbröd - handskalade räkor - kräftstjärtar - ägg - majonnäs - grönsaker - citron |
189 (G) |
Varmrätter
KALVYTTERFILÉHasselbackspotatis - foyotsås - primörer Rekommendation: Grace Pinot Gris |
269 M |
LAMMROSTBIFFRostad morotspuré - risotto med chevré - rödvinssås Rekommendation: Rignana Chianti Classico |
249 M |
PAPPARDELLE MED OXFILÉSvamp, chili och vitlök Rekommendation: RUA Pinot Noir |
229 G M |
SAFFRANSDOFTANDE FISK & SKALDJURSGRYTAServeras med vitlöksbröd Rekommendation: St. Anneberg Gleisweiler Hölle |
249 (G) M |
RÖDINGbrynt smörsås-Potatispuré-bakad fänkål Rekommendation: Rekommendation: Strehn Chardonnay |
269 |
STRANDKANTENS BURGARE (Veg. alternativ finns)Inlagd rödlök - tomat - sallad - ost - bacon - tryffelmajonnäs - pommes Rekommendation: Alasia Barbaresco |
189 (G) (M) |
CALVADOSSTEKT FASANStekt potatisbädd-portvinsås-primörer-äpple-och körsbärssylt Rekommendation: Tabali Reserva Syrah |
295 (M) |
VARM SALLADPumpa - kronärtskocka - endiver - grönkål - ruccolapesto - bakad brie - gurk-och citronvinigrette. Rekommendation: Akarua Sauvignon Blanc |
209 M |
Desserter
CHEESECAKEMarinerade jordgubbar - jordgubbscoulis |
129 (G) M |
RABARBER MOUSSEColaflarn - italiensk maräng - kanderade rabarber |
139 (G) M |
BAILEYSPRALINhemmagjord |
40 M |
VANILJ PANNACOTTADoppad i vitchoklad & fylld med passionsfrukt |
119 M |
BROWNIESockerrostade hasselnötter - mandlar - chokladsås med romsmak - hasselnötsglass. |
139 M |
Barnens meny
PANNKAKOR3 st - sylt & grädde |
79 G L |
Barnhamburgareserveras med pommes och ketchup |
79 |
Namn | Flaska / glas | Land | Info | Typ |
---|---|---|---|---|
Eriksberg |
82 / |
|
||
Budvar |
89 / |
|
||
TT Mellanöl |
69 / |
|
||
Weihenstephaner Hefeweissbier |
89 / |
|
||
Bischops Finger Ale |
95 / |
|
||
Wermlands SWIPA |
79 / |
|
||
Wermlands IPA |
69 / |
|
||
Wermlands Lager |
69 / |
|
||
Corona |
79 / |
|
||
Galicia glutenfri öl |
69 / |
|
Namn | Flaska / glas | Land | Info | Druva |
---|---|---|---|---|
LES OLIVIERS |
375 / 85 |
Husets röda |
||
Gran Coronas Cabernet Sauvignon |
495 / 99 |
|||
Tabali Syrah |
495 / 99 |
|||
RUA Pinot Noir |
575 / 135 |
|||
Alasia Barbaresco |
695 / 155 |
|||
Rignana Chianti Classico |
785 / 175 |
Namn | Flaska / glas | Land | Info | Druva |
---|---|---|---|---|
LES OLIVIERS |
375 / 85 |
Husets vita |
||
Strehn Chardonnay |
525 / 125 |
|||
Akarua Sauvignon Blanc |
565 / 125 |
|||
St.Annaberg Riesling |
575 / 135 |
|||
Grace Pinot Gris |
695 / 155 |
|||
Bellingham Chenin Blanc |
695 / 155 |
Namn | Flaska / glas | Land | Info | Druva |
---|---|---|---|---|
LES OLIVIERS |
375 / 85 |
Husets rosé |
||
FRANSCHOEK CELLAR ROSÉ |
425 / 95 |
Boka middag
Fyll i formuläret för att skicka en bokningsförfrågan, så återkommer vi med en bekräftelse. Är ni fler än 10 personer ber vi er kontakta oss på 0586-56780.